Den skjulte skatten – Historien om Aslak Bolts Bibel

«Den Skjulte Skatten – Historien om Aslak Bolts Bibel» er en fengslende og lettlest bok. Sagrusten maler for oss en rekke historiske scener langs veien og tegner et mulig bilde av hvor Aslak Bolts bibel kan ha vært opp gjennom historien. Helt fra den møysommelig ble laget omkring år 1250 e.Kr (sannsynligvis i Paris) og til dets tilholdssted i kjelleren på det Deichmanske bibliotek i Oslo der den befinner seg for øyeblikket.

 

Ikke bare får vi lese om Aslak Bolts Bibel (som er spennende nok i seg selv: en bok som i flere år lå murt inne i et hull i Nidarosdomens nordvegg, som i all hemmelighet ble fraktet ut av Oslo høsten 1939 før tyskerne kom, og som i 1778 ble en del av Carl Deichmans samling på 6069 bøker), i tillegg får vi en særs god leseopplevelse krydret med Sagrustens detektivarbeid, samt fakta om Bibelen, greske manuskripter og norske boksamlinger.

Anbefales!

https://www.adlibris.com/no/bok/den-skjulte-skatten-9788254313725

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s