Hvilepuls

Noe av det fineste jeg vet i livet mitt med Jesus er de øyeblikkene hvor jeg hører Han tydelig. Du vet. Med alt som skjer rundt oss, de daglige rutinene og stress. Det er så lett at hverdagen tar oss litt. Da blir det samtidig vanskeligere å legge merke til Guds nærvær der vi er og i det vi gjør.

En gang eller to iløpet av dagen så pleier jeg å sette meg ned å lese Guds ord. Og i det siste har det slått meg hvor stort det er å få lov til å ha en hel bok med ord fra Gud. Det at Han i all enkelthet har valgt å vise seg for oss gjennom Bibelen. At Han gjennom feilbarlige mennesker valgte å åpenbare sitt ufeilbarlige ord.

Foto: pixabay.com

Jeg husker det godt. Årene hvor jeg virkelig begynte å få erfare ordene som Jesus siterte fra 5. Mos 8,3. At vi som mennesker «ikke lever bare av brød,» men «av hvert ord som kommer fra Herrens munn.»

Jeg kunne langsomt kjenne at Han begynte å forandre noe på innsiden av meg. Og ordene som hang på veggen på gutterommet mitt fikk ny mening:

«Ditt ord er en lykt for min fot og et lys på min sti.» Salme 119,103.

Ettersom jeg «spiste» av ordene «fra Herrens munn,» så begynte noe nytt å vokse frem.

Guds ord ble noe dyrebart for meg. En skatt som ikke bare gjorde mitt eget liv rikere, men som samtidig utfordret meg på å gi videre. For Jesus er virkelig en skatt som aldri kan «gå tom.» Det er alltid nok hos Jesus. Det er alltid nok av Jesus til oss alle. Han har alltid tid nok, alltid tålmodighet nok, alltid kjærlighet nok.

Skal jeg beskrive Jesus så må det være med ordet «hvile.» En tilflukt. Et anker som alltid står fast uavhengig av hvor mye det måtte storme rundt meg eller inne i meg.

Og når jeg sitter der i godstolen med Bibelen i fanget, så er det bare meg og Jesus. Følelsene svinger, men kraften i Guds ord forandrer seg ikke. «De er liv for dem som finner dem, og gir hele kroppen helse.» Ordspr 4,22.

Bibelen er ingen vanlig bok.

Det er en bok med sprengkraft.

«For Guds ord er levende og virkekraftig og skarpere enn noe tveegget sverd. Det trenger igjennom til det kløver sjel og ånd, marg og bein, og dømmer hjertets tanker og planer.» Hebr 4,12.

God helg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s