Vanskelig å høre Guds stemme for tiden?

Vinden blåser dit den vil står det. Men hvordan kan vi posisjonere seilet rett vei når vi verken kan se eller føle vinden? Hvordan leve utifra det vi ser Faderen gjøre, når vi ikke helt riktig vet hva han holder på med?

Selv i slike sesonger kan vi minne oss på at Gud har gitt oss sitt ord (Bibelen), samt dømmekraft (Ånden) og evne til å tenke rasjonelt ut fra et Guds rike – perspektiv (Kristi sinn). For kan det være slik at Gud har større tro og tillit til oss enn vi liker, og at han ofte gir oss flere handlingsalternativer enn vi egentlig ønsker?

Bibelen snakker om hvordan vi som kristne vokser og går fra «morsmelk» til «fast føde.» Fra å være små babyer i Kristus til å reise oss opp som voksne sønner og døtre av universets ubestridte konge. Sønner og døtre som tar selvstendige valg ut fra det vi har fått av gaver, talenter og tid.

Dersom vi som kirke og fellesskap virkelig er Jesu kropp på jorda (noe vi definitivt er), og hvis vi i sannhet er Guds rikes ambassadører her (noe vi er), betyr dette faktisk at vi er blitt gitt både myndighet og autoritet til å handle på vegne av det vi vet er Guds vilje.

Problemet er kanskje mer at vi er redde for å gjøre feil, enn at vi ikke klarer å høre Åndens stemme. Og dersom uro i sinnet gjør det vanskelig for oss å skjelne, kan vi ikke gjøre annet enn å ta en sjanse og begynne å gå i den retningen vi tror er den beste. For Gud kan ikke endre kursen på «båten» vår dersom den ikke allerede er i bevegelse.

Heldigvis er det alltid bøtter og spann av nåde å få for den som våger seg utpå og stiller livet sitt åpent for Guds ledelse.

Så lenge vi er i bevegelse vil Gud lede oss!

«Jeg vil gjøre deg vis og lære deg den veien du skal gå, jeg vil la mitt øye hvile på deg og gi deg råd.» Sal 32,8.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s