Kampen om sinnet ditt

Som kristne er det naturlig at vi stadig oppdaterer oss på hva Gud vil. Vi har Jesus som Herre i familien, på arbeidsplassen, i følelseslivet vårt og til og med Jesus som Herre over våre egne meninger.
Vi blir ledet av Jesus til å stadig fornye måten vi tenker på, sånn at vi kan bedømme hva «.. som er Guds vilje, det gode, det som er til glede for Gud, det fullkomne.» Rom 12,2.
Det er med andre ord mulig for oss kristne å finne ut av hva Gud synes og mener om et gitt tema. Og når vi tror (har tillit), og som en følge, har tillit til Jesus, så betyr det samtidig at vi har tillit til det Han har sagt (Bibelen).

Det motsatte av å oppdatere tankene våre på linje med Jesus (Sannheten), blir i Rom 12,2 betegnet som at vi innretter oss «.. etter den nåværende verden..» Den norske og vestlige kulturen er for øyeblikket langt fra kristen. Da blir det desto viktigere å være observante. For det som skjer når mennesker vender seg bort fra Guds vilje er at skillelinjene mellom rett og galt, mellom sant og rett, blir utvaska og utydelige. Det blir i det hele tatt vanskelig å se klart (noe som i Bibelen blir definert med det litt gammeldagse ordet «forførelse»).

For selv om det høres aldri så fjernt ut, har vi en fiende. En som absolutt ikke ønsker at vi skal tilhøre, – og følge Jesus. Strategien til satan er som oftest ikke å gi oss tvil om det i bibelen som er tvetydig, men snarere om det som faktisk er tydelig. Det er som oftest det i Bibelen (Guds Ord) som er helt klart, som virkelig gir oss hodebry.

Gud er for eksempel helt klar på at mennesket er født syndig (Ef 2,3). At menneskehetens problemer har sitt utspring i mennesket selv, i menneskehjertet (Mark 7,21-23). Vi trenger derfor å bli reddet fra fortapelse (Joh 3,16) og få et nytt hjerte (Joh 3,3.6). Det er kun to utganger på dette livet (Matt 25,46). Jesus er den eneste Veien til Gud (Joh 14,6). Denne veien til Gud er trang og smal (Matt 7,13-14). Sex er kun tillat innenfor rammene av ekteskapet (livslang forpliktelse) mellom én mann og én kvinne (1. Tess 4,2-4). Skilsmisse er dermed synd (Matt 19,6). Osv..

Problemet er ikke at Bibelen er utydelig, men at vi som mennesker er ufullkomne og derfor stadig vekk synder mot Guds design og skaperordninger. Selv om dette lager utfordringer i møte med medmennesker så er ikke løsningen for en kristen å gå på kompromiss med Guds vilje. Vi er kalt til forsoningens tjeneste. Til forsoning med Gud, oss selv og mennesker rundt oss. Til å tilgi både oss selv og vår neste, og deretter til å «.. gå bort, og synd ikke mer fra nå av!» (Joh 8,11).

Sannhet er ikke relativt. Det finnes ikke tusenvis av måter å tolke en bibeltekst på. Guds vilje er tilgjengelig for oss alle. Ja, det finnes gråsoner som gir oss noen tankemessige utfordringer, men problemet er hovedsaklig ikke i det uklare, men i det klare.

Hva skal vi da si? Skal vi fortsette å synde så nåden kan bli enda større? Slett ikke! Hvordan kan vi som døde bort fra synden, fremdeles leve i den?

Eller vet dere ikke at alle vi som ble døpt til Kristus Jesus, ble døpt til hans død? Vi ble begravet med ham da vi ble døpt med denne dåpen til døden.

Og som Kristus ble reist opp fra de døde ved sin Fars herlighet, skal også vi vandre i et nytt liv. – Rom 6,1-5.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s