Gravferdsandakt – Lengsel etter en annen verden

På mange måter står det igjen et tomrom i livet, når vi har mistet noen som vi er glad i. Minnene består og de skal vi ta godt vare på. Men, man kan ikke lenger bare stikke en tur innom, si hei, eller slå på tråden.

Og for dere som sitter i … kirke i dag, så er det en tid for å ta farvel, en tid for avskjed. Og samtidig en tid for takknemlighet overfor det som har vært. Savn er ikke nødvendigvis bare noe negativt, men det peker på at vi har mistet noe som er kjært for oss.

Vi leste i stad at Gud: «skal tørke bort hver tåre fra deres øyne, og døden skal ikke være mer, heller ikke sorg eller skrik eller smerte.» Bibelen snakker altså om en dag hvor alt det som en gang forsøkte å ødelegge det gode, vil være borte. Gjennom Jesu liv, død og oppstandelse så kan vi få del i et sikkert håp om at død, smerte og sorg har en datostempling.

Jesus sa det at «Jeg er livet.» Og gjennom Jesus så har vi muligheten til å få livet i gave og leve om vi enn dør.

Personlig så har jeg en lengsel etter noe mer her i livet. Det er mye godt i denne verden, men samtidig kjenner jeg på en lengsel etter at alle vanskeligheter i eget og andres liv skal forsvinne. En lengsel etter en fullkommenhet som ikke finnes noe sted på jorda.

Og jeg tror ikke at vi mennesker er skapt og født med ulike behov uten at det finnes noe som kan tilfredsstille nettopp det behovet. Et barn føler på sult og det finnes mat som kan stilne den sulten. En andunge ønsker å svømme, og det eksisterer vann som den kan svømme i.
Den kjente britiske forfatteren og professoren i litteratur C. S Lewis sa det at: «Dersom jeg i meg selv finner et behov som ingen erfaring i denne verden kan tilfredsstille, så er den mest sannsynlige forklaringen at jeg var skapt for en annen verden.»

Ofte kan vi kjenne på en lengsel om at ting skulle vært annerledes, at verden skulle vært annerledes, og det er nettopp det bibelen forteller oss. Vi ble ikke opprinnelig skapt for å måtte forholde oss til lidelse og død.

De store linjene i det kristne budskapet kan oppsummeres med ordene skapelse, fall og gjenopprettelse. Vi mennesker ble opprinnelig skapt til å leve på en fullkommen jord i fellesskap med Gud, men så misbrukte vi vår frie vilje og resultatet er verden slik vi kjenner den.
Også kommer gjenopprettelsen. «En ny himmel og en ny jord,» leste vi. For godt til å være sant tenker vi kanskje. Hva om det ikke er for godt til å være sant, men at det faktisk peker på en realitet som vi innerst inne har en lengsel etter?

Jesus sier at når vi strever og bærer med oss tunge ting kan Han gi oss hvile. Han kan bli et fast anker midt i det som er uforståelig og vanskelig.

Jesus er Livet i møtet med døden, Han er den som trøster langs Veien og Han er Sannheten som vi alle søker og har en lengsel etter.

– La oss be

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s