Gravferdsandakt – Hva skjer når vi dør?

Jeg er Veien, Sannheten og Livet. Ingen kommer til Gud uten ved Meg, sa Jesus i teksten vi akkurat leste.

Er det sant? Er det sant at Jesus er den eneste veien til Gud? Finnes det i det hele tatt noen Gud?

Hvorvidt det finnes et liv etter døden kan vi også spørre oss om. Og kommer vi til å få se våre kjære igjen en dag?

Buddhister og hinduister tror at de vil bli født om og om igjen ved sjelevandring fra den ene tilværelsen til den neste.
Taoistene er likegyldige i spørsmålet om døden; og tenker det som en form for ikke-eksistens. Islamittisk tro ser for seg sju himler. Amerikanske indianere snakket om «Den lykkelige jaktmark.» Og de fleste tilhengerne av jødedommen tror på en himmel der gode gjerninger gjort i denne verden vil gi avkastning i det neste.

Som en kristen så kan jeg få ha et sterkt himmelhåp i lys av det Jesus har gjort gjennom sitt liv, sin død og sin oppstandelse. Noe som gir meg en trygghet og en sikkerhet. Og det er en Guds gave som vi ikke kan gjøre oss fortjent til.

Og nettopp her skiller kristendommen seg ut fra religion. Religion søker ofte å nå Gud gjennom gode gjerninger, mens i kristendommen så er det Gud som når oss i Jesus, gjennom Jesus sine gjerninger.
Jesus sørget for at vi som ufullkomne mennesker kan få ha en relasjon med en fullkommen Gud, både i dette livet og i livet etter døden.

«Jeg er Veien, Sannheten og Livet.» Jesus hevder at han er den eneste veien til Sannheten, den eneste veien til et evig liv etter døden. For det er ikke noe vi kan fikse selv. Paulus skriver det i Efeserbrevet at; «av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men en Guds gave,» skriver Paulus i Efeserbrevet.

Det er mye i livene våre som handler om det å prestere. Men i møte med Bibelens fortellinger om den Gud som har skapt oss, så er dette perspektivet helt motsatt.
Vi trenger faktisk ikke prestere for å vise hvem vi er og få verdi. For Jesus har prestert for oss, og på den måten vist oss hvem Han er og at Han elsket oss høyt nok til å dø for at vi skal få leve. Han er en tilgivende Gud, en god Gud, en Gud som identifiserer seg med oss og med hvordan vi har det.

For den kristne så er derfor ikke døden noe annet enn å våkne opp til en verden så fantastisk at vi ikke kan forestille oss det. Bibelen sier at: Den som hører Jesu Ord og tror på Gud som sendte Jesus, han har evig liv og skal ikke komme til dom, men er gått fra døden til livet.» Joh 5,24.

Jesus er Livet i møtet med døden, Jesus er den som trøster langs Veien vår og Jesus er Sannheten som vi alle søker og har en lengsel etter.

Også er det selvfølgelig mange ting i forbindelse med livet etter døden som vi ikke vet så mye om:

Det står det i 1. Korinterbrev 13,12, at:

«Nå ser vi i et speil, i en gåte, da skal vi se ansikt til ansikt. Nå forstår jeg stykkevis, da skal jeg erkjenne fullt ut, slik Gud kjenner meg fullt ut.» 1. Kor 13,12.

– La oss be

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s