Påsketanker

Foto: pixabay.com

Vet ikke med deg, men når jeg hører ordet påske så tenker jeg påskeegg, påskenøtter, påskekrim, kvikklunsj, skiturer og hvitkledde fjell.

Men først og fremst tenker jeg på Jesus.

 

Ingenting kan måle seg med det som for alltid vil være, ikke bare påskens, men hele verdenshistoriens største «breaking news.»

Jesus lever!!

Den evige allmektige Guds Sønn kan ikke dø. Livet vant.

Noe som også viser oss at vi har en evighet i vente. Slik som Jesus sto opp etter sin død, skal også vi stå opp. Jesus spiste, gikk omkring og hadde en kropp også etter sin død. Det samme vil vi.

I det norske samfunnet er det vanlig å tenke seg at mennesket er godt på bunnen. Ondskap skyldes mangel på utdannelse, ressurser og teknologisk utvikling. Krig og undertrykkelse er altså først og fremst et resultat av miljø og ikke arv.

Bibelen peker på at stolthet, grådighet, egoisme og hat kommer fra mennesket selv. Fra menneskehjertet. Det skyldes arv. Noe er galt inni oss og rundt oss. Vi merker det i relasjonene våre, vi merker det i naturen, vi merker det i underbevisstheten vår, vi kan nærmest lukte det. Vi har en lengsel etter noe mer. En lengsel etter fullkommenhet.

Vårt jag etter det perfekte og fullkomne er ikke tilfeldig.

Vi er skapt for kjærlighet, glede, fred og fullkomment fellesskap med Skaperen vår.

Slik som vi mennesker lengter etter mat når vi er sultne, og det finnes mat. Slik som en andunge lengter etter å svømme i vann, og det finnes vann å svømme i.

Slik som vi lengter etter fullkommenhet, og det finnes fullkommenhet hos Gud.

C. S Lewis sa det at: «Dersom jeg i meg selv finner et behov som ingen erfaring i denne verden kan tilfredsstille, så er den mest sannsynlige forklaringen at jeg var skapt for en annen verden.»

Ofte kan vi kjenne på en lengsel om at ting skulle vært annerledes, at verden skulle vært annerledes. Og det er nettopp det bibelen forteller oss. Vi ble ikke opprinnelig skapt for å måtte forholde oss til lidelse og død. De store linjene i det kristne budskapet kan oppsummeres med ordene skapelse, fall og gjenopprettelse.

Påsken vitner om gjenopprettelsen.

Dersom Jesus ikke stod opp av graven, ville ikke kirken eksistert. Da ville det ikke vært noe håp for menneskehjertet. Da hadde det ikke eksistert noen kur mot vår stolthet, grådighet, egoisme og døende hjerte.

At Gud åpenbarte seg gjennom Jesu liv, død og oppstandelse forandrer alt.

Det får konsekvenser for livet. Det får konsekvenser for døden.

Billy Graham skrev det at:
«Det er farlig å vri seg unna spørsmålene om døden. Det er livets viktigste spørsmål: Hvor fører døden meg?»

Jesus brukte ikke skremselstaktikk når Han sa sannheten om livets to utganger. Enten Himmel (evig liv med Jesus), eller helvete (evighet uten Gud).

Døden er inngangsporten til evigheten. Og som en kristen så vil døden være som å våkne opp fra søvne, og vi vil føle oss mer levende enn vi noen gang har følt oss her.

Kun Jesus kan tilgi synd og gjenopprette menneskehjertet.

Kun Jesus kan sette oss fri fra skyld og skam.

Kun Jesus kan gi oss å stå rene og rettferdige fremfor Gud.

Det er kun Jesus som kan gi oss evig liv.

Jeg er oppstandelsen og livet. Den som tror på Meg, skal leve om han enn dør. Og hver den som lever og tror på Meg, skal aldri i evighet dø. – Jesus.

God påske!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s