Åpenhet om tro

Foto: pixabay.com

For et par dager siden så var jeg på 11 års gruppe på Hjelmeland, og der snakket vi om påske og om Jesu oppstandelse. Jeg spurte om de trodde på dette. Helt avslappet og i en god tone så var det noen som uttalte at de trodde og andre at de ikke trodde. Ei av de var skråsikker i sin sak: «Det er jo bare nødt til å være sant, ingen hadde giddet å skrive en sååå tjukk bok dersom det de skrev ikke var sant!!»

Selv om argumentet hennes kanskje ikke står seg noe særlig lenger enn 11- årsalderen, så var det fascinerende å se hvordan disse barna var frimodig på det de trodde på, og hvordan de diskuterte åpent og ubekymret om Jesu oppstandelse og Guds eksistens. «Noen må jo ha skapt Gud.» Jeg: «det vi tror er jo at Gud er evig, og at Han alltid har vært.» 11 åring: «Ja, men jeg forstår det bare ikke.»

Det er mye vi mennesker ikke forstår. Og vi har noe å lære av disse elleveåringene. Mange av oss har kanskje mistet noe av denne åpenheten omkring tro og livssyn langs veien. Kanskje er vi blitt så komfortable med å være herre i eget liv at tanken om en Gud som vi skal stå til ansvar for, virker skremmende. Kanskje har vi ikke søkt Jesus og kristen tro nok til å kunne se forbi fordommene våre. Kanskje har vi ikke engang turt å tvile på vår egen tvil.

Uansett så kan vi alle øve oss på å stille hverandre de dype spørsmålene og samtale om hvorfor vi tror slik som vi gjør. Selv har jeg hvertfall flere settinger i livet mitt hvor jeg synes det er langt mer utfordrende å snakke om tro enn i andre.

«Det er jo bare nødt til å være sant, ingen hadde giddet å skrive en sååå tjukk bok dersom det de skrev ikke var sant!!»

Og i den tykke kloke boken så står blant annet dette:

«Når dere kaller på meg og kommer for å be til meg, vil jeg høre på dere. Dere skal søke meg, og dere skal finne meg. Når dere søker meg av et helt hjerte, lar jeg meg finne, sier Herren.» Jer 29,12-14a.

God helg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s