Rasteplasser langs veien

Foto: pixabay.com

«Han lar meg ligge i grønne enger, han leder meg til vann der jeg finner hvile.» Salme 23,2.

Jeg husker godt bil-feriene i Norge med familien min i oppveksten. Ofte kunne vi stanse og ta en rast langs veien. Enten ved et vann, en liten foss, en kirke, eller på en benk i skogkanten. Små grønne lunger av fred, ro og avkobling ikke langt fra tungtrafikkens mas og støy.

En har sagt det slik: «vi kan kun gi videre det vi allerede har mottatt,» og i det kristne livet er den viktigste evnen vi har nettopp det å kunne motta. Det handler ikke først og fremst om hva du kan gjøre for Gud, men om hva Gud har gjort for deg gjennom Jesu liv, død og oppstandelse.

Vi befinner oss fortsatt i begynnelsen av et nytt år. Da er det godt å kunne stoppe opp i takknemlighet for det som har vært og samtidig drømme om det som kan bli. Hva drømmer du om for det nye året? Handler det om alt du skal gjøre, prestere og få til? Trene mer, be mer, gjøre en bedre jobb, gå mer i kirken, være mer med familien eller lignende? Eller kanskje er selve tanken på å skulle drømme om fremtiden utfordrende for tiden?
Uansett livssituasjon så er det viktig at vi ikke glemmer at også hvile er et mål, samt det å gi oss selv nok rom og tid til å kunne gå gjennom de prosessene vi trenger.

Be Gud om å lede deg til «vann» hvor du virkelig kan slappe av og finne hvile. Spør hvordan du kan plassere noen timeout-soner inn i hverdagen og i kalenderen din.

Gud velsigne deg!

«Han gir den trette kraft, og den som ikke har krefter, gir Han stor styrke.» Jes 40,29.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s